Log in


Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Heeft u nog geen account? Maak er dan direct een aan.

Nieuw wachtwoord


Vorige activiteit Volgende activiteit

Het Management van Onderhoud

Datum

2005-01-27

Tijd

18:00

Locatie

Fontys Venlo

Website

https://fontys.nl

Alles in en op deze wereld is continu aan verandering onderhevig !
Meestal willen wij als mensheid dat helemaal niet, want we hebben in onze ijver met zeer veel moeite materie uit de grond omgevormd tot voor ons prachtige dingen, die ons in het leven ten dienste staan. Daarmee hebben we die materie wel in een instabiele fase gebracht. Bijvoorbeeld: ijzererts (ijzeroxiden) veranderen wij in puur ijzer, mergel in cement, ruwe olie in een scala van olie derivaten. Alles wil weer terug naar de oorspronkelijke toestand. Dat noemen wij slijtage, corrosie, degeneratie, verweren, aantasting etc en de mensheid doet er ook veel aan om deze terugval tegen te houden; wij noemen dat ONDERHOUD.

Wij onderhouden allerhande zaken, die we gemaakt hebben om er langer gebruik van te kunnen maken. Onderhoud is in de industrie ook van groot belang. Samen met de evoluerende ideeën over management, zijn ook die over onderhoud van bedrijfsmiddelen mee ontwikkeld. Naast techniek zijn er nieuwe zaken bijgekomen, die “onderhoud” steeds complexer maken. Denk hierbij aan veiligheid voor mens en milieu, OEE, kosten en de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

In een boeiende presentatie zal de heer Frans Maas Geesteranus, directeur van FMG-Maintenance Consult, zijn visie geven over het onderwerp “het management van onderhoud”. Hij zal voor velen een nieuw licht werpen op het onderwerp dat zeer breed is. Techniek, organisatie en commerciële aspecten vormen de basis van het geheel. Tijdens de interactieve presentatie krijgen we aan de hand van de hieronder weergegeven “vroeger/nu” stellingen, meer inzicht in modern onderhoud.

Vroeger: Als het kapot is gaan we het maken
Nu: We hebben een vooropgezet onderhoudsplan, wat mee helpt de bedrijfsdoelstellingen zo effectief en efficiënt mogelijk te bereiken.
Oude definitie: Onderhoud is het terugbrengen van het object in de oorspronkelijke technische staat waarin het door de mens gemaakt is.
Nieuwe definitie: Onderhoud is het terug brengen van het object in een toestand waarin het zijn oorspronkelijke functie weer kan uitoefenen (NVDO)

Onderhoud is een integraal deel van het totale bedrijfsvoering!!

 

Programma

  • Presentatie 'Het Management van Onderhoud door Frans Maas Geesteranus, directeur van FMG-Maintenance Consult
Vorige activiteit Volgende activiteit